Grodan och Skorpionen

 

 

Det var en gång en skorpion som ville över en bäck. Skorpioner kan som bekant inte simma. Medan den stod och funderade på hur i all världen den skulle göra för att komma över, fick den syn på en groda som satt på en sten halvvägs ut i bäcken. Skorpionen hojtade på grodan som, (efter att noga ha försäkrat sig om att han var utom all fara för en av de mest fruktade fiender han kände till) vände sig åt dennes håll.

Skorpionen sade:" Herr Groda, jag undrar om du kan göra mig en tjänst?" Grodan såg misstänksamt på skorpionen och svarade:" Det beror på vad saken gäller."

Skorpionen talade om för grodan att han ville komma över på andra sidan om bäcken och att han inte kunde simma. Skorpionen undrade därför om herr Groda kunde vara så snäll och ta honom på sina axlar och sätta av honom på den andra sidan.

"Visst! Eller hur?" Svarade grodan."Du måste tro att jag är dummare än dum om du kommer med ett sådant vanvettigt förslag. Så fort jag tar dig på mina axlar kommer du bara att ge mig ett dödligt stick och förvandla mig till en måltid!"

Varpå skorpionen svarade:" Herr Groda, om jag skulle sticka dig som du påstår, skulle det innebära att jag också skulle dö, inte sant? Jag skulle helt enkelt drunkna".
"Okej" svarade grodan och kände sig övertygad av detta faktum. Han tog skorpionen på sina axlar och började färden över bäcken.

Då de var halvägs ut i den porlande bäcken kände grodan en vansinnig, förlamande smärta.
Han insåg att den förrädiska skorpionen hade stuckit honom.

Alltmedan han vred sig i dödens våndor vände han sig mot skorpionen och sade" K-vack! Jag förstår det inte. Jag kommer dö, men det kommer du också att göra. Varför döda mig då du vet att du själv kommer drunkna?"

"Jag vet...men... det är min natur…" svarade skorpionen.

 

 

arw7.gif